psychotherapie

Burnout therapie in AmsterdamOpeens voel je je overbelast en prikkelbaar. Je lichaam geeft aan dat het niet meer verder kan, de accu is leeg. Je bent lichamelijk en/of geestelijk uitgeput. Burnout komt vaak voor bij actieve, ondernemende mensen, die  te veel van zichzelf vragen, perfectionistisch zijn en daardoor de neiging hebben om gedurende lange tijd te veel te werken en te veel van zichzelf te vragen.

 

Met Psychotherapie Amsterdam werk je stap voor stap aan je herstel. 
 
Maak eerst pas op de plaats:   
 
Je lichaam en geest hebben tijd nodig om te herstellen. In de therapie start je met je leren te ontspannen, goed te slapen en te voelen hoe het nu met je is. Pas wanneer je kunt accepteren dat je een burnout hebt en er niet meer tegen vecht, kun je starten met herstel! 
 
Herstel de balans :
 
In deze fase is de therapie gericht op het herstellen van de balans tussen activiteit (het denken, het doen, het geven, ) en passiviteit (het voelen, het niets doen, het ontvangen, ontspannen, ).Je leert je batterij weer op te laden. De stresshormonen in je lichaam komen tot rust. Jij komt tot rust. 
 
Leer grenzen aangeven:
 
Je bent lange tijd bewust of onbewust over je grenzen gegaan. In deze burnout therapie leer je voelen wanneer je een grens hebt bereikt. En oefen je om je grenzen op tijd te stellen naar  anderen en naar jezelf. Belangrijk daarbij is om ook je innerlijke kritische stem te leren kennen en te stoppen. Zodat jezelf minder opjaagt ( nog even doorzetten) of afkraakt.
  
(Re-)integreren:
 
Als je in de laatste fase van je herstel zit en weer (gedeeltelijk) aan het werk gaat. Juist dan is de ervaring dat therapie zeer helpend en nodig kan zijn. Om niet in oude valkuilen te stappen en te blijven voelen, waar liggen mijn grenzen en wat zijn mijn behoeften. In deze fase kom jij weer in je oude omgeving. Je experimenteert met nieuw gedrag in je directe omgeving: je werk, je gezin, vrienden en  je relatie. In deze fase steun ik je in het experimenteren met nieuw gedrag en te vertrouwen op je wat jij wilt, voelt en nodig hebt
 
    


relatietherapie