psychotherapie

Relatietherapie in Amsterdam


Psychotherapie Amsterdam bij relatieproblemen:

 

 

Gestalttherapie is de therapie van contact maken. Het is belangrijk om in de relatiegesprekken inzicht te krijgen in hoe maak je contact met je partner. Hoe maak je duidelijk aan je partner wat je graag zou willen of nodig hebt en waar je tegen aan loopt?  Of is het al een patroon dat je de ander alleen nog maar verwijten maakt? Je verlangt naar meer samen zijn of naar meer begrip maar je blijft in verwijten steken. Of je hebt het opgegeven en denkt: "ach laat maar". En je trekt je steeds verder terug.

 

  

Relatieproblemen kunnen over veel verschillende thema's gaan - zoals terugkomende ruzies die niets oplossen of zelfs destructief zijn, intimiteit, verschil in seksueel verlangen, ruzie over het  huishouden,je niet meer gewaardeerd voelen, uit elkaar gegroeid zijn, er is een ander in het spel, het gevoel is weg, niet meer weten of je wilt blijven - maar altijd speelt communicatie een belangrijke rol, je wilt beiden gehoord worden door de ander.

De relatiegesprekken richten zich daarom vooral op de communicatie en op het doorbreken van de patronen waarin jullie vastzitten.

 

 

De gesprekken start ik meestal met een individueel gesprek met beide partners apart. Na deze 2 gesprekken plannen we een aantal gesprekken met jullie samen.

 

 

Een afspraak is zowel overdag als in de avonduren mogelijk.

 
 relatietherapie